Net als koning Filip en koningin Mathilde trouwden Veerle en Jürgen op 4 december 1999: "We hebben dat niet gevolgd, het was véél te druk!"

woensdag 4 december 2019 - 10:46
Waarschijnlijk beseften ze het niet toen ze hun trouwdag vastlegden, maar Veerle Van Hove en Jürgen Brems gaven mekaar het jawoord op dezélfde dag als koning Filip en koningin Mathilde. Dat maakt van Veerle en Jürgen de 'Koning en Koningin van het Waasland'!

Speciale dag

"We kregen die dag heel veel grappige opmerkingen", vertelt Veerle aan Siska in De Madammen. "De burgemeester, de pastoor. Maar wij hebben die trouw niet gevolgd, het was al druk genoeg! Wij waren zenuwachtig de dagen voor onze trouw, dat alles maar goed verliep. En net als bij Filip en Mathilde was het mooi weer. Wel koud maar de zon scheen. Het is eigenlijk voorbij gevlogen die 20 jaar, met kinderen vliegt 20 jaar gewoon!"

Het geheim van een goed huwelijk

"Het geheim van een goed huwelijk is toch mekaar vrij laten", zegt Veerle "Jürgen sport graag en dat mag hij dan ook altijd." 
"We geven elkaar de vrijheid", vult Jürgen aan. "Ik heb Veerle altijd gesteund in haar carrière, dat ze haar kansen kon grijpen. Ook bij al de hobby's die ze graag doet."

krant Veerle Jüren

Veerle en Jürgen op hun trouwdag

Zwarte Pieten die kussen

"Wij hebben de gewoonte om op onze huwelijksdag naar een iets chiquer restaurant te gaan zonder de kinderen", vertelt Jürgen. "En dan halen we wel wat herinneringen op aan onze huwelijksdag. Ik werkte toen op de gemeente in Beveren en rond Sinterklaas gingen een paar collega's altijd als Sinterklaas en Zwarte Piet naar de kinderen van de collega's. Ze zijn op onze trouw ook in de kerk geweest! Wel grappig."

"Die Zwarte Pieten wilden mij zelfs kussen", lacht Veerle. "Maar dat heb ik toch niet toegelaten met mijn witte trouwjurk!"

Veerle en Jürgen

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!