Nieuw seizoen van ‘First Dates’ op Eén: zo verliepen jullie eerste dates

donderdag 26 november 2020 - 20:12
Een eerste date is altijd mega spannend! Vanaf maandag 23 november gaan nieuwe singles weer op date in het restaurant van 'First Dates', op Eén. Bijna 7500 singles gaven zich op en dat zijn er zo'n 2500 meer dan bij de eerste reeks. Het bewijs dat gastheer Patrick met zijn oranje bril en de rest van het ontvangstcomité dat goed doen. Maar hoe leerde jij je partner kennen? Dit kwam er binnen via onze Radio 2-app.

Herinner jij je nog je eerste date? Was dat op het kermisbal? Of was dat in de botsauto's? En hoe was die date? Hoe zenuwachtig was je toen? Fijn om weer even bij dit spannende moment stil te staan.

Rita Van Frausum is 68 jaar en heeft haar man 40 jaar geleden leren kennen: We gingen eten in het restaurant waar mijn schoonbroer opdiende, maar reden zo verkeerd omdat we maar bleven babbelen en babbelen. Wat een zalige avond!”

Gunter Dierickx (54 jaar) had wel een hele speciale eerste date: Mijn eerste date met mijn toekomstige vrouw was op de schoolbus... De knop van haar broek was losgeschoten en kwam voor mijn voeten gerold. Ik zei:  Ik denk dat je iets kwijt bent...” En zo is onze relatie langzaam gegroeid. Tot vandaag de dag, 37jaar later, zijn we nog steeds verliefd.

Rita Smets, 59 jaar, heeft nog nooit spijt gehad van die ene café-avond zoveel jaar geleden: Mijn eerste date is al zo lang geleden. Op een avond in een café ontmoette ik hem. De dag erna zei ik: “Met u wil ik wel trouwen!” En kijk, 39 jaar later zijn we nog altijd samen. We hebben ondertussen 5 kinderen en 2 kleinkinderen.

Op mijn eerste date had ik een allergische reactie van mijn wollen trui. Ik had dus overal rode vlekken in mijn nek. Dat was wat minder

Margaux Bogaert, 25 jaar

Natascha de Strycker komt uit Stekene: Ik leerde mijn intussen echtgenoot kennen via een advertentie die ik plaatste in de koopjeskrant. Ik zat toen echt emotioneel diep en plaatste daarom een advertentie. Er stond in dat ik een vriend zocht. Het was liefde op het eerste zicht! Na 12 jaar getrouwd te zijn, is het nog steeds mijn allerbeste maatje.

Brandon is 23 jaar en verloor de tijd uit het oog: Mijn allereerste date met mijn huidige vriendin heeft 12u lang geduurd! Van 18u30 s avonds tot 6u30 s morgens. Eerst gingen we naar de Winteravonden in Bokrijk, later gingen we iets drinken op café en bleven we daar plakken De tijd vloog voorbij. Wij hadden niet door dat het al zo laat was.

Mijn eerste date was tijdens de jaarmarkt. Na het vuurwerk kuste hij mij Wauw! Naar mijn mening moet elk meisje zon sprookjes-eerste-kus krijgen.

Lola De Boeck, 15 jaar

Noella Van Hoecke leerde haar man kennen in de jeugdbeweging: Mijn man Ivan en ik hebben elkaar leren kennen op een fuif van de KLJ. Mijn haar was opgestoken, dat weet ik nog. De week nadien spraken we af op een optreden van Eddy Wally. Ik ben van Ertvelde en Ivan is van Assende. Ik kwam wat te laat toe, maar deze keer was mïjn haar lang, en niet opgestoken. Ivan kwam uit de zaal en ik liep er in.  Hij liep me vlak voorbij. Ken je me niet meer?, vroeg ik.  Hij was blij mij terug te zien (lacht). Volgend jaar zijn we 50 jaar getrouwd!

Fien Goemaere houdt van voetbal: Mijn ventje heb ik leren kennen op de voetbal. Ik vroeg pintjes en was eigenlijk niet geïnteresseerd Maar ik werd zo verliefd op hem. Kijk, we zijn nu 2 jaar later en we hebben een prachtige dochter samen die vandaag 4 maandjes is. Pintjes en voetbaluitstapjes zijn weggebleven, maar de liefde is er nog steeds.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!