Ongeneeslijk ziek worden is grootste angst van Vlaming

maandag 6 mei 2019 - 10:59
Ivan De Vadder
Waar ligt de Vlaming het meest wakker van? VRT NWS heeft in aanloop van de verkiezingen op 26 mei bij 3.200 Vlamingen gepeild naar hun persoonlijke bezorgdheden. Daaruit blijkt dat jij het meest wakker ligt van het idee dat je ongeneselijk ziek kan worden.

Op plaats twee vinden we ongecontroleerde migratie. Op plaats 3 staat de vrees voor een te lage levenstandaard eens we op pensioen zijn.

Het klimaat volgt op plaats vier. “Meer dan twee derde van de Vlamingen geeft aan dat het klimaat hen zorgen baart. Maar slecht 40% is bereid om meer te betalen voor ecologische producten”, vertelt Ivan De Vadder. Als 5de liggen we wakker over de toekomst van onze kinderen.

Over de splitsing van België ligt men niet wakker. "Opvallend is ook dat meer dan de helft van de Vlamingen bang is om er psychisch onder door te gaan."

"Opvallend is ook dat meer dan de helft van de Vlamingen bang is om er psychisch onder door te gaan"

Ivan De Vadder

Waar moet de politiek mee aan de slag?

Uit het onderzoek komt ook dat de Vlaming wil dat politici aan de slag gaan met pensioenszekerheid, een goede gezondheidszorg en het bestrijden van criminaliteit. Verder wil de Vlaming ook betere justitie en betere welzijnsvoorzieningen.

Verschil met 2014?

Het onderzoek werd ook al in 2014 uitgevoerd. Over het algemeen is de Vlaming optimistischer geworden over de toekomst, en zijn we minder angstig dan in 2014.

Lees de volledige resultaten van het onderzoek op vrtnws.be

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!