Ontrouw... hoe kan je je partner opnieuw vertrouwen?

vrijdag 4 januari 2013 - 11:20
man luistervinkt mee naar wat vrouw vertelt aan de telefoon
"Mijn man heeft mij bedrogen toen we al 10 jaar samen waren", mailt Klara uit Diksmuide. "Hij heeft haar leren kennen op de trein naar zijn werk. Ik ben er onlangs achter gekomen door smsjes te lezen
"Mijn man heeft mij bedrogen toen we al 10 jaar samen waren", mailt Klara uit Diksmuide. "Hij heeft haar leren kennen op de trein naar zijn werk. Ik ben er onlangs achter gekomen door smsjes te lezen van hen! Mijn man zegt wel dat hij met haar gebroken heeft en volledig voor mij gaat.Maar ik vertrouw hem niet meer!Ik hou van hem en wil bij hem blijven, maar hoe kan ik hem opnieuw vertrouwen?"
Anja sprak erover met Rika Ponnet van Duet relatiebemiddeling.

Het opnieuw leren vertrouwen heeft te maken met de tijd die erover heen gaat, mensen onderschatten vaak de impact die overspel of bedrog op een relatie hebben. Als Klara niet van plan is om bij haar man weg te gaan heeft het sowieso tijd nodig om de schade te herstellen!

Herstel is mogelijk, maar er moet zeker schuldbesef zijn van de partner. Er moeten oprechte excuses komen en dat moet uitgesproken worden. Er kan ook een soort van compensatieactiviteit worden ingepland. Voor de bedrogen partner voelt het wel aan dat hun man/vrouw een inspanning wil leveren voor hen.
Koppels hebben wel de neiging om dit te blijven meedragen en telkens op te rakelen bij elke discussie. Dit mag je absoluut niet doen. Als je beslist om samen te blijven en samen verder te gaan, mag je er niet eindeloos op blijven terugkomen.
Het is niet zo dat mannen en vrouwen onderling erg verschillen. Het is wel zo dat mannen sneller boos zullen worden dan vrouwen. Maar toch is het eerder individueel bepaald, hoe ga jij als persoon om met verliessituaties en zo zal je dan ook omgaan met het feit dat je bedrogen bent geweest. Wat wel zo is, is dat mannen het moeilijker zullen hebben met seksuele ontrouw. Terwijl vrouwen het erger zullen vinden als er een sterke emotionele band met iemand anders wordt opgebouwd.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!