Onze luisteraars geven toeristische tips voor Portugal

woensdag 10 juni 2020 - 11:01
Getty Images
Anja Daems gaat elke zomer naar Portugal, naar haar 'bubbel in het buitenland', zoals ze dat al lachend zegt. Portugal is een land met een rijke geschiedenis en met heel veel mooie plekjes.

Anja gaat vaak naar het noorden van Portugal, waar ze ook altijd uitstapjes maakt van enkele dagen. En ze vroeg of onze luisteraars tips hebben voor haar uitstapjes. Op die oproep kwamen een heleboel leuke tips binnen!

Lissabon

"Mijn dochter studeert in Lissabon, ze is bezig aan haar thesis antropologie", schrijft Simone Thoelen. "Ze woont dus al een tijdje in de stad en geeft street art tours. Zeker eens doen. Zo kom je ook op mooie plekjes!"

Street Art Lissabon


Leen Van Peel schreef "Wat ik vorig jaar heb bezocht en waar ik heel versteld van was, is het museum van de Anjer Revolutie in Lissabon. Ik werd er stil van..." 
 

Museum anjerrevolutie

Centraal Portugal

Martine Vandendriesche is dan weer weg van Constancia aan de Taag. "Dat is een heel lieflijk dorpje, écht de moeite!" 

Portostreek

Felix Lardot heeft nog een andere tip: "Neem eens de boemeltrein langs de Douro in de streek waar de porto wordt gemaakt. Je kan die trein in twee richtingen nemen van binnenland naar Porto en andersom. Het is echt de moeite!" 

Noord Portugal

"Vina do Castello in het noorden van Portugal als je van natuur houd", schrijft André Lancel. "Een heel mooi stadje en een zeer goede windsurfspot! Het is er ook niet te warm!"

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!