Origineel en makkelijk: Mexicaanse lasagne

donderdag 14 mei 2020 - 11:30
Doe eens gek en maak je lasagne met tortilla's in plaats van met pasta. Een makkelijk recept met een Mexicaanse twist!

Dit heb je nodig

  • 250 g gehakt
  • 1 tl paprika poeder
  • 1 tl komijn
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • ½ tl kaneel
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 laurierblad
  • 50 ml whiskey
  • 150 ml rundsbouillon
  • 1 ui
  • 1 teen look
  • 1 zoete paprika
  • 1 blik rode bonen
  • 1 blikje mais
  • 100 g cheddar kaas
  • 1 potje zure room
  • 6 tortilla’s
  • Verse bladpeterselie
  • Optioneel: jalapeno
  • Olijfolie
  • Optioneel: ronde taartvorm

Aan de slag

  • Snijd de ui en de zoete paprika fijn.
  • Bak het gehakt krokant in een scheut olijfolie. Kruid met peper, zout, paprika, gerookt paprikapoeder, komijn, chilipoeder en kaneel. Voeg een geperst teentje look toe samen met de ui en de paprika.
  • Blus met de whiskey en laat de alcohol verdampen. Voeg het laurierblad toe samen met de tomatenblokjes en de rundsbouillon. Laat op een zacht vuurtje pruttelen voor een halfuurtje.
  • Voeg de bonen en de mais toe en laat nog een halfuurtje pruttelen.
  • Zet de oven op 200 graden.
  • Begin met een tortillavel , lepel de saus erover en werk af met een beetje kaas. Ga zo een paar lagen verder. Wanneer je in de helft van je stapel bent, lepel je de zure room tussen 2 tortilla’s. Werk de bovenkant van de lasagne af met kaas en eventueel met een fijngesneden jalapeno peper.
  • Bak 25 minuten in de oven en werk af met fijngesneden peterselie.

Nog meer kookinspiratie nodig? Ga dan zeker naar de website van Messy Chef Jelle Beeckman en volg hem op Instagram!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!