Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Pascal Naessens kookt met feta

In de keuken

do 23 feb. - 6:15

Wat paprika, enkele olijfjes, een paar tomaatjes, enkele schijfjes komkommer, wat rode ui en natuurlijk niet te vergeten: feta. Het basisingrediënt van een typisch Grieks slaatje en van de Griekse keuken in het algemeen.
feta in de oven met tomaten en olijven

Feta is dus een Griekse kaas. Sterker nog: de naam “feta” mag alleen worden toegekend aan de kazen die geproduceerd zijn in bepaalde regio’s van Griekenland en die bovendien gemaakt worden van schapenmelk (zonder of met maximaal 30% geitenmelk).

VEELZIJDIG

Feta heeft een volle, romige en zoute smaak. Het is een vrij stevige kaas die je makkelijk verkruimelt, bijvoorbeeld omin een salade te doen. Maar je kan feta even goed gebruiken om te bakken of te grillen, want hij smelt niet helemaal. 

Een heel veelzijdige kaas dus waarop Pascale Naessens dol is. We hebben alvast 3 van haar recepten met feta op een rijtje gezet! 

Klik op de foto om het recept te ontdekken! 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet