de madammen
Pascale Naessens houdt van eieren
wo 17 jan. - 10:30
Vroeger dacht men, zei men, dat eieren slecht waren voor je cholesterol. Intussen weten we dat er weinig verband is tussen het aantal eieren dat je eet en het cholesterolgehalte in je bloed.
Belangrijker is: hoe eet je je eieren. Eieren met worst en gebakken aardappelen, dat is natuurlijk niet goed. Maar een spiegelei of een zacht gekookt eitje, daar is helemaal niets mis mee. Integendeel. Het blijkt de meest gezonde vorm te zijn om een eitje te eten.
Ongelooflijk mooi, heel erg lekker en leuk
Zelf maakt Pascale de laatste tijd vaak een eitje met knolselder. Ze snijdt een knolselder in het midden in plakjes van ongeveer een halve centimeter dik en 10 centimeter in diameter (dat hangt natuurlijk af van de grootte van de knolselder). Het gaatje in het midden maakt ze iets groter, de grootte van een eigeel.
De plakjes knolselder zet ze dan zo'n 20 minuten in de oven, met een beetje olijfolie, zout en peper. Tot de knolselder gaar is.
Dan neemt ze een eitje, breekt het in een pan, zoals een spiegelei en legt er bovenop een plakje gegaarde knolselder. Het eigeel komt in het midden te liggen, door het gat in het plakje. Even laten verder aanbakken, vooral voor het wit, en dan genieten maar.