Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Pascale Naessens: koken met 4 ingrediënten

In de keuken

zo 9 sep. - 9:59

Eenvoudige gezonde gerechten met een minimum aan ingrediënten: dat is het vertrekpunt van het nieuwste boek van Pascale Naessens.

Pascale Naessens is de leading lady als het gaat over eenvoudige en gezonde voeding. In haar nieuwste boek focust ze meer dan ooit op heerlijke recepten met een minimum aan ingrediënten en werk. Zo bewijst ze eens te meer dat gezonde voeding haalbaar is voor iedereen. 

Hieronder vind je alvast 2 van de recepten uit het nieuwe boek. Smakelijk!

Warme zachte chocolade

Warme zachte chocolade

Warme zachte chocolade (met pindapasta)

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 30 g boter
  • 100 g chocolade 85% cacao
  • pindapasta (Tip)

Bereiding

  • Smelt de boter met de chocolade in de oven op 80 °C. 
  • Klop de eieren met de suiker tot een dikke, luchtige massa. 
  • Spatel de gesmolten chocolade voorzichtig door de eieren. 
  • Schep een paar eetlepels van het chocolademengsel in een potje en leg er in het midden een eetlepel pindapasta op. 
  • Schep er nog wat van het mengsel op en bak 13 minuten in een oven van 80 °C 

TIP: pindakaas, pindaboter en pindapasta

Dit zijn verschillende benamingen voor hetzelfde product, namelijk geroosterde pinda’s die gemalen worden tot een massa. Het woord pindakaas gebruik ik niet graag, omdat het eigenlijk helemaal geen kaas is. Pindapasta kan je makkelijk zelf maken. Maal de pinda’s 5 tot 10 minuten in een foodprocessor tot een smeuïge massa.

TIP: 80 °C

Je leest het goed: 80 °C en niet 180 °C. Zo stolt het ei, maar blijft de chocolade lekker smeuïg. Dit is zó lekker. Het grote voordeel is dat je ook mooie potjes kunt gebruiken die normaal gezien niet in de oven mogen. Zet de potjes met de chocolade in de koude oven en laat rustig opwarmen. Mooie keramiek kan niet tegen temperatuurschokken.

Kortgebakken zalm met groenten

Kortgebakken zalm met groenten

Ingrediënten

  • 2 stukken zalm, zonder vel
  • 3 tot 4 pruimtomaten
  • een handvol krulpeterselie
  • 3 teentjes knoflook

Bereiding

  • Snijd de knoflook in plakjes en hak de krulpeterselie fijn. 
  • Snijd de tomaten in plakjes.
  • Giet een flinke scheut olijfolie in een grote pan. 
  • Leg er de plakjes knoflook en de peterselie in. 
  • Schik er de tomaten over. 
  • Zet de pan 3 minuten op het vuur en roer vervolgens de groenten door elkaar. 
  • Schuif de groenten aan de kant en leg de zalm in de pan, naast de groenten. 
  • Bak de zalm anderhalve minuut aan elke kant, zodat hij binnenin nog rauw is. 
  • Leg de zalm op een bord en lepel de groenten erover en ernaast.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet