Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Pascale Naessens maakt tartaar van haring

In de keuken

wo 14 jun. - 8:34

Daar zijn de maatjes weer! De nieuwe maatjes, wel te verstaan, ook bekend als maatjesharing. "Zalig", vindt Pascale Naessens ze, al laat ze ze liever niet zomaar in de mond glijden, zoals de traditie het wil.

Hollandse Nieuwe - of maatjesharing - is de Nederlandse benaming voor de eerste, jonge haring van het seizoen die geschikt is voor consumptie. 

Hollandse Nieuwe wordt ook wel maatjesharing genoemd, een verbastering van maagdenharing (maagd, omdat de jonge vis nog geen kuit bevat).

Maatjes zijn, behalve lekker, ook gezond. Het zijn heel vette vissen (ze mogen pas gevangen worden als ze minstens 16% vet bevatten) en heel rijk aan omega 3. 

Pascale maakt de maatjes graag klaar in een tartaar. Het recept vind je hieronder. 

Tartaar van maatjes met lente-ui

Ingrediënten

  • 2 maatjes (1 per persoon)
  • 2 lente-uitjes
  • een handvol dille
  • 20 boontjes


Bereiding

  • Kook de boontjes in wat water met een scheut olijfolie en peper en zout.
  • Schraap de maatjes schoon met de achterkant van een mes en snijd ze in kleine stukjes.
  • Hak de lent-uitjes en de dille fijn.
  • Hou enkele plukjes dille apart voor de afwerking.
  • Giet de boontjes af en laat ze afkoelen onder koud stromend water.
  • Dep ze droog en snij ze in kleine stukjes.
  • Meng alles goed onder elkaar. 
  • Zet een keukenring op de borden en vul die met het mengsel.Druk aan en verwijder de ring. Werk af met nog wat dille.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet