Philippe Geubels schrijft coronalied 'Ik dans op de wc': "Ik wil iedereen aanmoedigen om vol te houden"

donderdag 9 april 2020 - 11:39
Verveling doet wat met een mens. Comedian Philippe Geubels kroop in zijn pen en schreef de Zomerhit van 2020! Toch?!

Siska Schoeters belde in 'De Madammen' met Philippe Geubels, Frozen-hoofdtelefoon incluis. “Ik heb hier ergens in huis een belachelijk dure hoofdtelefoon liggen, maar ik vind ‘m niet meer!” Hij lanceerde gisteren zijn coronahit, ‘Ik dans op de wc’. “Ik verveelde mij, ik zit altijd maar thuis. 'Iedereen Beroemd' vraagt aan mensen om een dagboek bij te houden tijdens deze coronacrisis, en ik dacht dat zo in te vullen. Het was niet de bedoeling om ermee op de radio te komen. ’t Was als grap bedoeld eigenlijk. Het is een kruising tussen kermismuziek en het hardere werk. Michael Schack heeft de muziek gemaakt. Ik moet zeggen, ik vind ’t wel héél goed gedaan! Ik kan harde en stevige muziek wel appreciëren!”

"Volhouden!"

“Maar de single is wel bedoeld om de mensen aan te moedigen om vol te houden. Ik begrijp echt dat ’t begint te wegen op iedereen. Maar bouw gewoon een feestje in je eigen kot! En het zou super tof zijn als mensen hun eigen clipje zouden maken op het nummer. Iedereen zoekt toch bezigheden! En dan massaal delen op de sociale media met #ikdansopdewc.”

Heeft Philippe het zelf lastig? “De eerste week heb ik er echt van genoten, dat thuis zijn. Nu verloopt ’t al wat anders. Hoe ik daarmee omga? Af en toe in bed gaan liggen en beetje huilen. (lacht)"

Bekijk hier de video

Je herkent naast Philippe Geubels ook nog collega's Jens Dendoncker en Thomas Smith, en regisseur Erik Van Looy die thuis een poging tot dansen wagen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!