Poëzie swingt op Radio 2 & Cobra.be

maandag 14 januari 2013 - 11:30
Naar aanleiding van Gedichtendag op 31 januari organiseert Cobra.be voor het 3e jaar op rij een poëziewedstrijd. Thema dit jaar is 'Muziek'. Daarom gaat Cobra.be in zee met Guido Belcanto. Hij kwam ev

Naar aanleiding van Gedichtendag op 31 januari organiseert Cobra.be voor het derde jaar op rij een poëziewedstrijd. Thema dit jaar is 'Muziek'.

Daarom gaat Cobra.be in zee met Guido Belcanto, koning van het Vlaamse levenslied. Hij kwam even langs bij De Madammen om zelf het startschot te geven voor de actie!Guido Belcanto heeft een melodie opgediept waarop hij zelf nog geen tekst geschreven heeft. Zijn oproep aan alle gelegenheidsdichters ligt voor de hand: Schrijf een poëtische liedjestekst die gezongen kan worden op deze melodie.

Klik hier om je gedicht door te sturen!

Alle ingezonden teksten worden online gezet. Elke Cobra-bezoeker kan tot en met woensdagmiddag 30 januari zijn stem uitbrengen op zijn favoriete gedicht.

Uit de tien gedichten met de meeste stemmen kiest Guido Belcanto als enig jurylid de winnaar.

De winnaar wordt op Gedichtendag, op donderdag 31 januari, bekend gemaakt bij De Madammen en op Cobra.be. Guido Belcanto zal het lied met de winnende tekst live spelen.

De winnaar krijgt bovendien een cultureel weekendje voor twee personen in de Condroz cadeau.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!