Proef het detoxsapje van Siska Schoeters

dinsdag 5 januari 2021 - 17:00
Heel veel mensen voelen zich na de feestdagen vergiftigd. Veel alcohol, weinig slaap, veel aperitiefhapjes, veel ijstaart, koekjes, chocolaatjes en pralines. Een combinatie van vetten en suikers die je niet gewoon bent. Siska Schoeters begint aan haar detox.

Cafeïne

“Ik begin aan mijn detox. En na een halve dag heb ik massa’s hoofdpijn. Is dat nu echt al van geen alcohol te drinken? Neen, want ik ben ook even geen koffie aan het drinken.”

Cafeïne zorgt ervoor dat de bloedvaten in de hersenen zich samentrekken, waardoor het bloed langzamer gaat stromen. Een studie stelde vast dat bij minder dan 3 kopjes koffie de bloedstroom in de hersenen al met maar liefst 27% kan afnemen. Aangezien cafeïne zorgt voor nauwere bloedvaten zullen de bloedvaten zich verwijden als je ermee stopt of minder inneemt, waardoor de bloedtoevoer in de hersenen toeneemt. Deze plotselinge verandering in de bloedtoevoer kan leiden tot pijnlijke hoofdpijnaanvallen

Detoxsappen

“Veel mensen zijn aan ‘het detoxen’ geslagen. Je kan dan van die dure sappen gaan drinken. Maar ik heb het even opgezocht: das allemaal niet nodig. Ik heb zelf ooit eens een detoxkuur gedaan van 3 dagen met alleen maar groente- en fruitsappen, en ik kon niet op mijn benen staan. Elke dokter of voedingsdeskundige is het erover eens : doe normaal.” 

Wat kan je dan wel allemaal doen?

  • water drinken is het belangrijkste. 
  • water met citroen, gember en kurkuma is ook heel goed. 
  • minder vlees eten
  • veel groenten eten, en dan liefst groene groenten

“Je vindt de zotste sappen op internet als het gaat om detoxen: Giet een kop kokend water op 5 cm zeste van sinaasappel, 1 kaneelstokje, 1 teentje look en 1 eetlepel honing. Laat een 4-tal minuten trekken. Giet het mengsel door een zeef in een kop en serveer. Dan ga je over je nek en grijp ik meteen naar een glas cava denk ik.”

Recept: het detoxsapje van Siska

Wat heb je nodig? 

4 dikke plakken verse ananas, 4 handjes boerenkool, 4 verse bananen, 600 milliliter water, het sap van 1 verse limoen en 4 eetlepels lijnzaad

Ga aan de slag

  • Schil de ananas en snijd deze in kleine plakjes
  • Was de groene kool
  • Mix alle ingrediënten in je blender
  • Drink dit gezond detox drankje onmiddellijk met enkele ijsblokjes of plaats het in de koelkast

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!