Raf Walschaerts waarschuwt met sprookjes voor gevaarlijke producten in huis: "Kinderen zien de wereld anders. Dat is mooi, maar ook gevaarlijk"

vrijdag 22 januari 2021 - 11:39
Kinderen en chemische producten in huis: het blijft een gevaarlijke combinatie. Jaarlijks gebeuren er in België ongeveer 10.000 ongevallen met chemische huishoudproducten. Vaak gaat het om kinderen tussen 1 en 5 jaar oud. Het Antigifcentrum en de FOD Volksgezondheid lanceren daarom met Raf Walschaerts een originele campagne om ouders van jonge kinderen op het gevaar van giftige producten in huis te wijzen.

"Ik heb drie verhalen geschreven die als video op Facebook zullen verschijnen. Ik vond de campagne op zich al genoeg waard om aan mee te werken, maar ik vond het ook een artistieke uitdaging voor mezelf", legt Raf Walschaerts zijn engagement uit bij 'De Madammen'. "Ik heb gewerkt rond het thema dat kinderen anders naar de dingen kijken. Dat is mooi, maar dat maakt het soms ook net gevaarlijk. Zij zullen vaak de schoonheid in dingen zien, terwijl het misschien gaat om gevaarlijke of giftige zaken. Denk maar aan mooie en heerlijk geurende afwasblokjes bijvoorbeeld."

Op de Facebook-pagina Lezen voor gebruik zijn de komende drie weken de verhalen te zien. "Ik heb denk ik iets nieuws gevonden, want ik maak tafeltheater met schoenen. Elk paar schoenen staat voor een ander personage, en op die manier vertel ik mijn verhaal. We hopen dat ouders samen met hun kinderen naar de verhalen kijken, en het dan aangrijpen om samen te praten over hoe je met huishoudelijke producten in huis om gaat."

Wanneer kijken?

De video's van de verhalen kan je bekijken op zondag 24, woensdag 27 en zondag 31 januari om 18u via de Facebookpagina van de campagne 'Lezen voor gebruik'. Een verhaaltje duurt 5 minuten.

Meer tips vind je op de website www.lezenvoorgebruik.be
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!