Recept: de mayonaise van Pascale Naessens

donderdag 11 februari 2021 - 07:44
Mayonaise kan je uiteraard in potjes kopen. Maar ze zelf maken is nóg beter! Daar is ook Pascale Naessens van overtuigd. Ze vertelt nog eens op algemeen verzoek hoe zij haar mayonaise maakt!

Dit heb je nodig

  • 2 eieren
  • extra vierge olijfolie
  • mosterd
  • citroen
  • fleur de sel
  • peper

Aan de slag!

  • Scheid het eigeel van het eiwit
  • Leg de dooiers in een blender
  • Voeg hieraan 1 eetlepel mosterd toe en 1 eetlepel olie. Mix kort. Nu kun je olie toevoegen in een dikke straal terwijl je constant mixt.
  • Stop wanneer je de gewenste hoeveelheid hebt
  • Voeg citroensap, mosterd, peper en zout toe naar smaak
  • Indien je de mayonaise te dik vindt, kun je er ook wat water aan toevoegen

Tip! Voeg de mosterd van in het begin toe, want het is vooral de mosterd die bindt.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!