Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Recept: gebakken kalkoen met bospaddenstoelensaus, kastanjes en kroketjes

radio2 kerst

di 27 dec. - 1:49

Kalkoen met Kerst? Ga voor deze snelle variant van Messy Chef Jelle Beeckman en Cathérine Vandoorne. Op een half uurtje zit je aan tafel. Smakelijk!
Recept: gebakken kalkoen met bospaddenstoelensaus, kastanjes en kroketjes
© Radio2

Dit heb je nodig

  • 800 gram kalkoengebraad of filet
  • 1 sjalotje
  • 1 teen look
  • 200 ml kippenbouillon
  • Scheutje cognac of whiskey
  • 200 ml volle room, minstens 35 %
  • 400 gram paddenstoelen, kastanjechampignons en een mengeling)
  • 150 gram gekookte kastanje, bijvoorbeeld in blik of bokaal
  • Een half bosje platte peterselie
  • 1 laurierblad
  • Een halve citroen
  • Boter
  • Optioneel: rozemarijn en tijm
  • Peper en zout
  • 1 zak kroketjes

Aan de slag (30 minuten)

  • Neem een grote pan, we maken hier alles in klaar.
  • Snijd het vlees in stukken. Kruid met peper en zout. Smelt de boter en bak de kalkoen krokant. Als het vlees bijna gaar is, haal je het uit de pan.
  • Snijd de sjalot en look fijn. Kuis de paddenstoelen, niet onder water! Snijd ze eventueel in kleinere stukken.
  • Smelt opnieuw een klontje boter in dezelfde pan. Bak de paddenstoelen aan op een vrij hard vuur zodat ze mooi kleuren. Kruid met peper en zout. Voeg daarna de look, laurier en sjalot toe en laat die meebakken. Heb je thuis nog wat tijm of rozemarijn staan, dan mag je dat ook toevoegen.
  • Blus met de whiskey. Laat voor de helft inkoken, tot het merendeel van de alcohol eruit is. Voeg de kippenbouillon en room toe. Snijd de kastanjes in stukken en voeg ze toe aan de saus.
  • Voeg de kalkoen terug toe en laat nog even doorkoken tot je een mooie, dikke saus hebt.
  • Snijd de peterselie fijn en strooi over het geheel. Werk af met een paar druppels citroensap.
  • Frituur de kroketjes en serveer.

Nog meer kookinspiratie nodig? Ga dan zeker naar de website van Messy Chef Jelle Beeckman en volg hem op Instagram!

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet