Recept: gemarineerde horsmakreel met romesco en kerstomaat

donderdag 1 juli 2021 - 12:23
The North Sea Chef Filip Claeys van sterrenrestaurant De Jonkman in Brugge maakt een schotel met horsmakreel. Doe jij mee?

Wat heb je nodig: (4 personen)

  • 4 stuk horsmakreel
  • 12 stuk trostomaat
  • 8 stuk kerstomaat
  • 1 bol look
  • ¼ stuk bleekselder
  • 1 bos basilicum

Aan de slag! 

Fileer de horsmakreel, ontvellen. Snij het fileetje weg langs beide zijden van de middengraat. Kruiden met peper en zout, olijfolie, citroenrasp en citroensap.

Kerstomaat: Dompel de kerstomaatjes enkele seconden in kokend water. Daarna kan de schil gemakkelijk verwijderd worden. Laat marineren in de marinade (100g water, 25g sushiazijn, 20g water) gedurende 1 dag.

Romesco: Plaats 6 stuks trostomaat (het staartje verwijderen) op een ovenschotel. Kruiden met peper, zout en suiker, paprikapoeder. Overgiet met wat olie en laat daarna donkerbruin kleuren in een oven van 180°C , gedurende 3 kwartier. Mix daarna tot een gladde puree.

Tomaten bouillon: Stoof 2 uien aan met 6 trostomaten. Voeg daarbij 4 teentjes look, een halve bot basilicum,met een halve selder. Zet onder met water en laat trekken gedurende 30 minuten op een zacht vuur. Passeer door een fijne zeef.

Opmaak: Plaats de gemarineerde horsmakreel in het midden van het bord. Spuit enkele puntjes van de tomaatcrème, schik op en rond de horsmakreel de gemarineerde kerstomaat. Werk af met de bouillon van tomaat en enkele kruiden.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!