de madammen
Recept: Pladijs met een Mexicaanse twist
do 24 sep. - 10:00
De pladijs werd de 'Vis van het jaar 2020'. Messy Chef Jelle trok meteen naar zijn favoriete lokale visboer om een verse pladijs te halen en schudde dit originele recept uit zijn mouw!
Mexicaanse pladijs met salsa en tortilla’s
Dit heb je nodig
Voor de pladijs
- 1 pladijs
- 2 teen look
- Paar blaadjes peterselie
- Sap ½ limoen
- ½ chili
- 2 stengels lente-ui
- 1 tl paprika poeder
- Peper en zout
- 3 eetlepels boter
- 1 eetlepel olie
- 4 tot 6 kleine wraps
Voor de tomatensalsa
- 150 gram tomaatjes
- 1 rode ui
- ½ limoen
- 1 tl honing
Voor de avocado
- 2 rijpe avocado’s
- Peper en zout
- ½ teentje look
- Olijfolie
Aan de slag
Voor de salsa:
- Snijd de kerstomaatjes in vier.
- Kruid met peper en zout.
- Snipper de ui fijn.
- Voeg het limoensap en de honing toe. Laat even staan om te marineren.
Voor de avocado:
Plet de avocado en voeg de look toe samen met een scheutje olijfolie, peper en zout.
Voor de pladijs:
- Kruid de pladijs met zout.
- Als de boter bruist, voeg een scheutje olie toe en bak de vis eerst krokant langs de velkant.
- Na drie minuutjes draai je de vis om en zet je het vuur zachter.
- Haal de vis uit de pan en leg hem op een groot bord. Zet het vuur uit. Pers de halve limoen in de boter. Voeg de paprikapoeder, de chili en de lente-ui toe. Giet de boter direct daarna over de vis en zet de vis in het midden van de tafel. Werk af met nog een schijfje limoen en verse peterselie.
- Verwarm de tortilla 30 seconden in de microgolfoven.
- Dresseer met de avocado, daarna de vis en vervolgens de tomatensalsa.
- Werk af met een lepeltje van de heerlijke boter.