Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Recept: rundscarpaccio met Parmezaan crumble, rucola, witloof en mosterddressing

radio2 kerst

za 12 dec. - 4:18

Dit eenvoudig maar verrukkelijk voorgerecht zet je dankzij Messy Chef Jelle Beeckman in amper tien minuten op tafel!
Recept: rundscarpaccio met Parmezaan crumble, rucola, witloof en mosterddressing
© Radio2

Dit heb je nodig

  • 400 gram fijngesneden steak rundcarpaccio (vraag aan je slager)
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 200 gram rucola
  • 2 stronkjes witloof
  • 5 eetlepels mayonaise
  • 2 theelepels mosterd
  • 1 theelepel azijn
  • olijfolie
  • peper
  • zeezout

Aan de slag (10 minuten)

  • Verdeel het vlees over 3 borden. Kruid met peper en zeezout. Druppel er wat olijfolie over.
  • Neem een groot bord en rasp daar een deel van de Parmezaanse kaas op. Een dunne laag. Plaats het bord 1,5 minuut op 950 W in de microgolfoven. Haal er uit en laat afkoelen. Verbrokkel de kaas in een kommetje. Je zal dit twee à drie keer moeten doen om een portie voor vier personen te hebben.
  • Snijd de witloof in fijne reepjes en verdeel over het vlees. Verdeel de rucola over de borden.
  • Meng de mayonaise met de mosterd en azijn.
  • Werk de borden af met de dressing en de krokante Parmezaan crumble.

Nog meer kookinspiratie nodig? Ga dan zeker naar de website van Messy Chef Jelle Beeckman en volg hem op Instagram!

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet