Recept The Messy Chef: de perfecte kaasfondue

vrijdag 19 februari 2021 - 10:50
Photo by angela pham on Unsplash
Geen tijd voor een reis naar de bergen? The Messy Chef Jelle Beeckman legt uit hoe je thuis de perfecte kaasfondue klaarmaakt.

Dit heb je nodig (2 personen)

  • 1 klontje boter
  • 1 sjalotje
  • 1 teen look
  • kruidentuiltje (takje tijm, rozemarijn, 1 blad laurier)
  • 120 ml droge witte wijn
  • 1 theelepel maïzena
  • 4 eetlepels water
  • 100 gram Emmentaler
  • 150 gram Gruyère
  • een halve citroen
  • 2 theelepels Kirsch (of een ander soort likeur)
  • een halve theelepel nootmuskaat
  • Peper en zout
  • Fijngesneden bieslook voor de afwerking

Aan de slag!

  1. Smelt de boter in de pot die straks op tafel komt. Voeg een fijngesneden sjalotje toe en laat die 1 minuut fruiten op een zacht vuur. Pel de look en voeg het teentje look in zijn geheel toe. Die halen we er later terug uit. Voeg eventueel een kruidentuiltje toe voor extra smaak.
  2. Blus met de wijn. Los de maïzena op in het water en voeg toe aan de wijn. Voeg stelselmatig de kaas toe terwijl je roert met een houten lepel. Kruid bij met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de Kirsch toe samen met het sap van een halve citroen. Werk af met wat fijngesneden bieslook.

Tip

Zorg zeker voor een klein 'zuurtje' bij dit gerecht. Zuurkool, augurkjes, … Serveer met een slaatje, brood, en groentjes die je eventueel in de kaas kan doppen.

Nog meer kookinspiratie nodig? Ga dan zeker naar de website van Messy Chef Jelle Beeckman en volg hem op Instagram!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!