Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Recept The Messy Chef: Gegrilde champignons op een rozemarijnstokje met look

In de keuken

di 2 jun. - 7:26

Het perfect bijgerecht voor op je barbecue!
© Getty Images

Dit heb je nodig (2 à 4 personen)

  • 250 gram kastanjechampignons
  • Olijfolie
  • 1 teen look
  • Peper en zout
  • Een paar takjes rozemarijn
  • Fijngesneden bieslook
  • Een half handje pijnboompitjes
  • 1 citroen

Aan de slag

  1. Rits de rozemarijn van de takjes, enkel op het uiteinde mag je ze laten hangen. Gooi de rozemarijn uiteraard niet weg, leg opzij voor een ander gerecht.
  2. Doe de champignons in een kom. Kruid met peper en zout. Pers er de look bij en giet er een scheutje olie op. Meng alles onder mekaar en laat even staan.
  3. Hak de pijnboompitjes tot je een fijne crumble hebt. Eventueel kan je ze vooraf even roosteren in een kleine pan.
  4. Steek de champignons op de rozemarijntakjes en gril ze op de barbacue tot wanneer ze mooi aangekorst en zacht zijn. Leg ook een halve citroen rechtstreeks op de BBQ.
  5. Serveer de champignons op een mooie houten plank. Leg de gekarameliseerde citroen ernaast voor zij die willen en werk af met de zeste van de andere helft van de citroen. Strooi er de fijngehakte nootjes en bieslook over.

Nog meer kookinspiratie nodig? Ga dan zeker naar de website van Messy Chef Jelle Beeckman en volg hem op Instagram!

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet