Recept The Messy Chef: Gegrilde champignons op een rozemarijnstokje met look

dinsdag 2 juni 2020 - 09:26
Getty Images
Het perfect bijgerecht voor op je barbecue!

Dit heb je nodig (2 à 4 personen)

  • 250 gram kastanjechampignons
  • Olijfolie
  • 1 teen look
  • Peper en zout
  • Een paar takjes rozemarijn
  • Fijngesneden bieslook
  • Een half handje pijnboompitjes
  • 1 citroen

Aan de slag

  1. Rits de rozemarijn van de takjes, enkel op het uiteinde mag je ze laten hangen. Gooi de rozemarijn uiteraard niet weg, leg opzij voor een ander gerecht.
  2. Doe de champignons in een kom. Kruid met peper en zout. Pers er de look bij en giet er een scheutje olie op. Meng alles onder mekaar en laat even staan.
  3. Hak de pijnboompitjes tot je een fijne crumble hebt. Eventueel kan je ze vooraf even roosteren in een kleine pan.
  4. Steek de champignons op de rozemarijntakjes en gril ze op de barbacue tot wanneer ze mooi aangekorst en zacht zijn. Leg ook een halve citroen rechtstreeks op de BBQ.
  5. Serveer de champignons op een mooie houten plank. Leg de gekarameliseerde citroen ernaast voor zij die willen en werk af met de zeste van de andere helft van de citroen. Strooi er de fijngehakte nootjes en bieslook over.

Nog meer kookinspiratie nodig? Ga dan zeker naar de website van Messy Chef Jelle Beeckman en volg hem op Instagram!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!