Showbizz Bart over het Eurovisiesongfestival: "Het liefst van al keek ik met de commentaar van Julien Put op Radio 2"

vrijdag 15 mei 2020 - 12:35
Normaal gezien was er morgen de grote finale van het Eurovisiesongfestival 2020 in Rotterdam. Corona stak daar een stokje voor. Maar geen paniek: fans zijn morgen vanaf 13 uur welkom bij Radio 2 voor een heuse Eurosong Top 40 én exclusieve interviews met Belgische deelnemers van door de jaren heen.

Iris Van Hoof presenteert morgen tussen 13 en 16 uur de top 40 van jullie favoriete Eurovisiesongfestivalnummers aller tijden. Showbizz Bart haalt intussen herinneringen op in de Radio 2-app met iconische Belgische deelnemers. “Zowel jong als iets minder jong zal erbij zijn. Alex Callier, Nicole & Hugo, Tom Dice, Kris Wauters, Micha Marah, Lisa Del Bo, Laura Tesoro, Kate Ryan en Barbara Dex. Ze hebben allemaal fantastische verhalen aan hun deelname.Vragen zijn ook altijd welkom via de app!”

"'J'aime la vie' was mijn allereerste single"

“Ik was als kind al grote fan van het Songfestival. Nog altijd trouwens. Toen ik klein was, gaf presentator Julien Put hier op Radio 2 de commentaar tijdens de show. Die man was super grappig! Ik zette het geluid van de tv dan af zodat ik de show kon volgen met zijn commentaar. Ik denk dat ik niet de enige ben die dat zo deed. In 1986 won dan Sandra Kim. Het allereerste singletje dat ik ooit kreeg was ‘J’aime la vie’. Ik deed haar dan na met zo’n hoedje op en mijn duimen omhoog. Ik was écht zot van het Songfestival.”

3 favorieten kiezen is onmogelijk. Er bestaan zoveel fantastische Songfestivalnummers!

Showbizz Bart

Conchita Wurst

Er zijn zoveel goede nummers uit voortgekomen. De grote klassiekers: ‘Waterloo’, ‘Poupée de cire, poupée de son’ vind ik ook fantastisch. Maar ook ‘Dinge-dong’ of het nummer van Marie Myriam, iets minder bekend. Maar ook heel wat Nederlandstalige nummers: ‘De Troubadour’, ‘De oude muzikant’ van Benny Cramer, … Of meer recent Conchita Wurst! Ik heb haar ooit ontmoet, nét voor haar deelname aan het Eurovisiesongfestival. Ik dacht toen: super tof nummer, maar ze zal wel niet winnen. En ik heb toen niet om een foto met haar gevraagd! Daar heb ik nog steeds een beetje spijt van.”

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!