de madammen
Simpele tapas voor een gezellige zomerdag
In de keuken
vr 8 mei - 8:12
Vervolledig de plank met dingen die iedereen lekker vindt. Verschillende soorten kaas, charcuterie, olijfjes, ...
Pizza nacho’s
Dit heb je nodig
- 1 pizzabodem
- 1 el olijfolie
- Peper
- Zeezout
- Snuifje Provençaalse kruiden of oregano
Aan de slag!
- Zet je oven op de gewenste temperatuur (zie verpakking).
- Wrijf de pizza in met de olijfolie. Kruid met peper, zeezout en een snufje Provençaalse kruiden of oregano.
- Zet het pizzadeeg in de oven tot wanneer het krokant is.
- Snijd er driehoekjes uit en serveer.
- Maak je ze op voorhand, warm de stukjes dan gewoon nog even op in de oven (ongeveer 10 min op 180 graden).
Guacamole met chilisaus
Dit heb je nodig
- 1 rijpe avocado
- 1 tl lookkruiden
- 2 el zoet zure chilisaus
- Peper en zout
Aan de slag!
Snijd de avocado open en verwijder de pit met een lepel. Haal het vruchtvlees er uit. Doe de zoet zure chilisaus en de lookkruiden erbij en plet de avocado. Kruid met peper en zout en zet fris in de koelkast.
Tapenade van zongedroogde tomaatjes
Dit heb je nodig
- 15 zongedroogde tomaatjes
- Scheut olijfolie
- Een halve teen look
- 3 el ricotta
- Peper en zout
Aan de slag!
Doe alle ingrediënten in de blender en mix tot een gladde dipsaus.
Scampi in look en chili
Dit heb je nodig
- 10 scampi met of zonder pel
- Een halve chili
- Een halve limoen
- 2 tenen look
- Peper en zout
- Scheut olijfolie
Aan de slag!
- Doe een scheutje olijfolie in de pan. Bak de scampi (met of zonder pel) gaar in de pan.
- Doe ze in een mooi kommetje. Giet er een goede scheut olijfolie bij zodat ze bijna onder staan.
- Snijd de chili en look fijn en voeg ze toe aan de olie samen met een paar druppels limoen.
- Laat afkoelen en een tijdje marineren in de koelkast. We serveren ze koud.
Groene geitenkaas met honing
Dit heb je nodig:
- 150 gram geitenkaas
- 1 tl honing
- Een halve el fijngehakte peterselie
- Een halve el fijngehakte basilicum
- Een halve el fijngehakte munt
- Peper en zout
Aan de slag!
Meng de honing en kruiden onder de geitenkaas en serveer in een mooi kommetje. Werk af met peper en zout.