Smeren!

maandag 19 juni 2017 - 10:30
Puffen en zweten dezer dagen. En dus wordt er veel gezweet. Maar het warme weer - en de zon - heeft nog meer invloed dan zweten op onze huid.

Neem nu onze huid. Als je huid verbrandt door zonnestraling, treden er net zoals bij andere brandwonden letsels op. Die kunnen variëren van 1e graads brandwonden waarbij de huid gewoon rood ziet tot 2e graads brandwonden waarbij er echt blaren op de huid gaan komen.

Voorkomen

Smeren vóór je de zon ingaat (en dat regelmatig herhalen), dat is de boodschap. En na het zonnen de huid hydraten. Gebruik een aftersun of de gewone blauwe Nivea. Een gewone bodylotion voelt minder aangenaam aan. 

Vervellen

Wie niet goed smeert, gaat sneller vervellen. Vervellen doe je nadat je verbrand geweest bent en je achteraf niet voldoende gehydrateerd hebt.

Onze huid vernieuwt zich wel continue dus we vervellen elke dag voor een deel alleen zal bij extreme blootstelling aan de zon dit veel sneller gebeuren.

Tip: niet trekken aan de loshangende velletjes! De kans bestaat dat je ook huid verwijdert waaronder nog huid zit die niet volledig ontwikkeld is en dus geen volledige bescherming geeft. 

Puistjes

Bij baby’s is het typisch dat ze bij warm weer koorts krijgen, zweten. Dan ontstaan er kleine 'puistjes'. Dat zijn geen echte puistjes maar wel huidfollikels die rood worden.

Bij volwassenen die sowieso al last hebben van lichte acné kan de zon een positief of een negatief effect hebben. Dat hangt af van persoon tot persoon. 

Koortsblazen

Eigenlijk hebben koortsblazen niets met de zomer of de zon te maken. Je krijgt koortsblazen door vermoeidheid, stress en koorts. De zon kan het 'opkomen' van koortsblazen wel stimuleren. 
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!