Smullen van schelvis

donderdag 31 mei 2018 - 11:35
fish & chips met schelvis
Kabeljauw kennen we allemaal. Goedkoper, met iets zachter visvlees maar minstens even smakelijk is schelvis, die trouwens familie is van de kabeljauw.

Schelvissen leven van IJsland en het noorden van Noorwegen tot in de Golf van Biskaje. De beste schelvis koop je van juni tot en met februari. Omdat de soort veel en grote schubben heeft, wordt ze vooral als filets verkocht, zowel vers als diepgevroren.

Haddock

In het Verenigd Koninkrijk is schelvis de favoriete vis voor de erg populaire ‘Fish and Chips’. Ook de gerookte schelvis, de zogenaamde haddock, is er superpopulair en wordt koud gegeten. 

Omdat schelvis zo op kabeljauw lijkt, kan je alle bereidingen met kabeljauw ook met schelvis klaarmaken. Maar hieronder vind je alvast enkele recepten specifiek met schelvis.

Smakelijk!

Schelvis met pistachekorstje en slaatje

Schelvis met citroen en tomaat

Fluwelen soepje met schelvis en schelpjes

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!