Soulsister: “We brengen ons album ‘Heat’ opnieuw uit en het klinkt nog even fris als 30 jaar geleden”

vrijdag 13 mei 2022 - 15:51
Soulsister: een gouden duo. Maar liefst 32 jaar geleden bracht de groep die bestaat uit Jan Leyers en Paul Michiels het album ‘Heat’ uit. Een van de meest succesvolle platen in de Belgische popgeschiedenis die binnenkort opnieuw door je boxen zal klinken. Ze kwamen langs bij De Madammen.

Re-release van 'Heat'

“In 1990 brachten we onze tweede plaat ‘Heat’ uit. Tegen al onze verwachtingen in werd dat een groot succes. Twee jaar geleden wouden we het album opnieuw uitbrengen voor het dertigjarig jubileum. We waren toen ook gevraagd om in de Ancienne Belgique een rewindconcert te spelen. Dat is een concert waarbij je een album speelt zoals het is, in de oorspronkelijke volgorde. Corona stak daar toen een stokje voor, maar van uitstel komt geen afstel. Volgende week staan we op de planken in de Ancienne Belgique en vandaag komt ‘Heat’ opnieuw uit. Hij klinkt even fris als dertig jaar geleden. Het was toen een rollercoaster, want we hadden heel veel successingles op die plaat die snel na elkaar uitkwamen.”

We hadden nooit verwacht dat het album ‘Heat’ zo’n succes ging worden.

Soulsister

Het geheim achter 'Heat'

“Voor de plaat konden we beroep doen op topmuzikanten zoals Steve Winwood en producer Chris Lord-Alge. Chris heeft samengewerkt met grote artiesten als Joe Cocker, The Rolling Stones en Bruce Springsteen. Zonder hem was het niet gelukt om de plaat te maken. Hij deed onze muziek echt knallen en we hebben veel van hem geleerd. Het album was een mix van pop, soul en onze eigen inbreng. We hebben er onze eigen taart van gebakken.”

Het geheim achter ‘Heat’ is de mix van pop, soul en onze eigen inbreng.

Soulsister

Jan Leyers op het Eurovisiesongfestival

“Je zal het nooit geloven, maar ik heb ooit meegedaan aan het Eurovisiesongfestival. Ik lag nog in mijn bed ’s morgens toen mijn vrouw vertelde dat er in de krant stond dat ik meedeed met Clouseau. Ik wist van niks. Op dat moment kreeg ik telefoon van de platenfirma met de vraag of ik stante pede naar de luchthaven kon vertrekken richting het Eurovisiesongfestival. De gitarist van Clouseau had een voedselvergiftiging en ik heb hem toen vervangen. Paul verschoot nogal toen hij me op het podium zag staan.”

Ik heb ooit meegedaan aan het Eurovisiesongfestival, Paul viel bijna uit zijn zetel toen hij me zag staan.

Jan Leyers

Yin en Yang

“We zijn allebei heel verschillend en zijn geen boezemvrienden. Onze persoonlijkheid is anders, maar onze stemmen blenden mooi samen. Dat is de kracht van Soulsister. Het blijft ook zo lang duren omdat we nooit op elkaars zenuwen werken en dat is niet vanzelfsprekend. Er zijn maar weinig mensen met wie je lang in de auto kan zitten zonder frustraties.”

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!