Televisie blaast 65 kaarsjes uit

woensdag 31 oktober 2018 - 11:19
Op 31 oktober 1953 om 20 uur - precies 65 jaar geleden dus - startte de toenmalige NIR met televisie.

Een belangrijke dag voor Marleen Daenen. Zij werd immers net op dezelfde dag en op hetzelfde uur geboren als de start van de televisie in Vlaanderen. Toen ze 5 was, werd Marleen uitgeroepen tot petekind van de toenmalige BRT.

Elk jaar kreeg ze van haar peter – de openbare omroep - een fijne attentie. Een televisie met lederen omhulsel, een speelgoedbusje...

Tot het plots heel stil werd. Vorig jaar bracht Steven van Herreweghe haar terug op televisie in zijn programma: ‘Van Algemeen Nut’ 

Van de huidige gedelegeerd bestuurder Paul Lembrechts kreeg ze een oorkonde en de belofte dat de openbare omroep vanaf nu aan haar zou denken... En zoals we weten: belofte maakt schuld! 

De Madammen nodigden Marleen uit naar de studio, samen met Rachel Frederix. Zij was meer dan 15 jaar lang omroepster en de stem achter Musti. Samen met Paul Lembrechts zetten we de dames in de bloemetjes!

Loading video...

Herbeleef die eerste dag

Onze collega's van VRT NWS zijn in het archief gedoken en hebben het uitzendschema van de eerste Vlaamse televisiedag gereconstrueerd.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!