Thomas Schoenmakers over kaal worden: "Er zijn veel shampoos en lotions, maar eigenlijk werken die niet"

woensdag 16 september 2020 - 12:06
De grote schrik van veel mannen: kaal worden. Maar liefst 95 procent van de mannen krijgt er vroeg of laat mee te maken. Maar hoe kan je het tegengaan? En nog belangrijker: hoe leer je ermee leven? Auteur Thomas Schoenmakers schreef er het boek ‘Kalen zonder balen’ over.

Waarom vinden mannen het zo erg om kaal te worden? Er zijn namelijk veel vrouwen die het juist heel aantrekkelijk vinden. “Haar is een teken van jeugdigheid en fertiliteit. Zonder haar lijk je automatisch een paar jaar ouder”, vertelt Thomas Schoenmakers bij 'De Madammen'. “Daarnaast worden er veel grappen over gemaakt. Denk maar aan het klassieke ‘kletskop’. Een grapje maken over kaalheid is niet erg, maar wees origineel.”

 

Er worden veel flauwe mopjes gemaakt over kaalheid. Lach met kaalheid, maar doe het goed.

Thomas Schoenmakers

Wondermiddel

Er zijn duizenden middeltjes die beweren dat ze haaruitval tegen te gaan. Werken die echt? “Jammer genoeg is er nog geen heilige graal gevonden. Er zijn veel shampoos en lotions, maar eigenlijk werken die niet”, begint Thomas. “Er zijn een paar middeltjes, zoals finasteride, die de haaruitval kunnen vertragen. Maar daar hangen zeker ook nadelen aan vast. Het beste wat je kan doen, is het zelf afscheren. Op die manier overstijg je het probleem, want hoe harder je het probeert te verbergen, hoe harder het gaat opvallen.

Voordelen

Zijn er ook voordelen verbonden aan kaal zijn? “Zeker wel! Het aantal kappersbezoeken daalt enorm. Na iedere wasbeurt is je coupe direct droog en je hebt nooit meer last van een ‘bad hair day’.”

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!