Thuis-acteur Christophe Haddad covert 'Zo verdomd alleen' voor SOS Kinderdorpen

vrijdag 20 november 2020 - 17:59
Christophe Haddad is al dertien jaar ambassadeur voor SOS Kinderdorpen. Voor De Warmste Week wilt hij dit jaar kinderen op de vlucht in België in de schijnwerpers zetten.

Wanneer je aan SOS Kinderdorpen denkt, denk je aan hun projecten in Afrika, Azië of het Midden-Oosten. “Maar ook in België zijn er 4.500 kinderen alleen op de vlucht”, vertelt Haddad bij 'De Madammen'. “Ze zijn hun thuisland ontvlucht omdat de omstandigheden onmenselijk waren. Sommige kinderen zijn al jaren alleen onderweg en hebben intussen zo veel meegemaakt. We kunnen het ons niet voorstellen. Het is belangrijk dat zij nu omringd worden door mensen die hen terug laten openbloeien en hun talenten laten ontwikkelen. Om hen terug kind te doen voelen. En dat is wat SOS Kinderdorpen doet.”

Christophe nam de klassieker ‘Ik voel me zo verdomd alleen' onder handen en maakte er een single van. Zo hoopt hij de aandacht te vestigen op al die sterke kinderen. “Het nummer is geschreven door Herman Van Veen. Ik ben aan hem toestemming gaan vragen, en hij heeft ja gezegd! Samen met Udo heb ik dan de tekst herschreven. Het Scaletta kinderkoor zingt ook mee. Ik vind het ongelooflijk spannend allemaal!”

Meer info over Christophes actie voor SOS Kinderdorpen en De Warmste Week vind je op de website van De Warmste Week.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!