Vegetarische aardappelschotel met paprika, aubergine en mozzarella

maandag 11 mei 2020 - 11:45
foto: messy chef
Aardappels, groentjes én kaas in één ovenschotel, dat kan niet anders dan goed komen met dit recept!

Dit heb je nodig

  • 300 g vastkokende aardappelen
  • 4 ansjovis filets (als smaakmaker voor de saus)
  • 1 zoete paprika ( of paprika uit blik)
  • 1 ui
  • 1 aubergine
  • 1 teen look
  • Snufje gedroogde oregano
  • peper en zout
  • 250 gram mozzarella
  • 2 tomaten
  • 500 g Passata
  • Olijfolie
  • Een hand vol basilicum

Aan de slag

  • Zet de oven op 250 graden.
  • Leg de paprika helemaal vanboven in de oven en laat die verbranden. Zorg dat alle kanten van de paprika verbrand zijn. Haal uit de oven en stop in een zakje of in een doosje met deksel. Laat even staan. Daarna kan je de paprika makkelijk schillen en is de paprika gaar. Snijd in reepjes.
  • Snijd de aubergine in fijne plakjes. Bestrooi met zout en laat 15 min staan. Dep af met keukenrol. Zet de grillpan op het vuur, grill de aubergineplakjes met een beetje olijfolie.
  • Snijd de ui in ringen en de tomaat in plakjes.
  • Snijd de aardappelen in fijne schijfjes. Dat gaat het makkelijkste met een mandoline.
  • Neem een ovenschaal. Bedek de ovenschaal met wat passata. Leg daarop de schijfjes aardappel. Kruid met peper en zout. Leg daarop een paar schijfjes mozzarella en de helft van de ansjovisfilets. Leg tussen elke laag een paar blaadjes basilicum. Kruid met peper en de look.
  • Ga verder met de aubergine, kruid met oregano, doe de paprika erbij en maak nog een laagje met de aardappelen.
  • Werk af met een laatste laag ui, de schijfjes tomaat, de ansjovis.
  • Giet er het laatste beetje passata over en werk af met mozzarella.
  • Zet de oven op 200 graden.
  • Zet de ovenschaal 30 à 45 minuten in de oven afhankelijk van hoe dik je de schijfjes aardappel hebt gesneden. Dat kan je testen door er met een mesje in  te prikken. Zijn de aardappelen gaar, dan is je ovenschotel klaar.

Nog meer kookinspiratie nodig? Ga dan zeker naar de website van Messy Chef Jelle Beeckman en volg hem op Instagram!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!