Vergeet het libido!

donderdag 17 januari 2019 - 11:16
Hoe vaak doe jij 'het'? Heb je dan een hoog libido of een laag libido? Seksuoloog Wim Slabbinck ziet het woord liever uit onze woordenboeken geschrapt worden.

Libido is het concept dat iedereen een bepaalde 'voorraad aan zin in seks' heeft. Daardoor zou de ene persoon meer of minder zin hebben in seks dan de andere. 
  

Laten we die term gewoon in de prullenbak gooien, wetenschappelijk gezien ligt het heel wat complexer.

Wim Slabbinck

Het is niet zo dat we allemaal een bepaalde hoeveelheid zin in seks hebben. Er is altijd een trigger nodig waardoor je zin krijgt in seks, dat kan een gevoel, een geur of een smaak zijn. Het belangrijke is dat je aandacht hebt voor die triggers en wat je er uiteindelijk mee doet. 

Als je in je jeugd leert om te verlangen naar iets of iemand, dan leer je je aandacht voor seksuele prikkels te ontwikkelen. Zo maak je ook meer kans om ze te prikkelen. Mensen die geen 'zin hebben', hebben niet genoeg geleerd om hun seksuele prikkels te herkennen. 

Je kan jezelf leren om zin te krijgen in seks. Soms moet je eerst zelf bewust prikkels en opwinding opzoeken, dan te wachten op een spontaan verlangen in seks.

Bekijk het volledige gesprek

Loading video...

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!