Wandelaarster Lus De Ridder: "Ik zette in een zotte bui mijn wandeltips op Instagram"

vrijdag 4 december 2020 - 15:38
Persoon die wandelt
Wandelen wandelen wandelen, we hebben nog nooit zoveel gewandeld als de laatste maanden. En Lus De Ridder, zij doet niets liever. Dit jaar alleen al wandelde zij 1.600 kilometer. Ze verzamelde al haar wandeltips op haar Instagrampagina "Staycation Belgium".

“Eigenlijk bestaat de pagina al sinds januari. Ik wandelde al lang, en veel, en ik kende dus de mooiste plekken in het binnenland. Een vriendin van mij moedigde mij aan om die te bundelen op Instagram. Je zou denken dat ik de coronapandemie heb voorspeld. Niet dus, maar het kwam nu wel goed uit", vertelt Lus. Ze heeft intussen al meer dan 8.000 volgers op Instagram en dat is veel voor een wandelpagina. “Neen, ik had nooit gedacht dat mijn pagina zo populair kon zijn. Maar inderdaad: wandelen is zo toegankelijk en dat verklaart waarschijnlijk waarom mensen mijn pagina volgen. Bijna iedereen kan het en je moet er niets voor kopen. Het is ook het enige dat nu mag. Je kan niet op café, en het voordeel is: de tongen komen los tijdens het wandelen.”

Wat is voor Lus een mooie wandeling? “Ik hou wel van een onverhard parcours, ik vermijd asfaltwegen en hou wel van afwisseling. Ik val graag van het ene landschap in het andere. Voor mij moet dat niet de hele tijd enkel bos of enkel zee zijn.”

Ik zie mijn kinderen nog eens in bomen klimmen

“Wandelen maakt mijn hoofd vrij en het helpt me om te relativeren. Ik merk dat het enorm veel mensen aanspreekt en het voordeel is ook dat je er geen conditie voor nodig hebt. Het brengt ook gezinnen dichter bij elkaar. Het is een moment dat de kinderen eens niet op die tablet zitten. De ouders zijn blij om hun kinderen nog eens te zien ravotten en om ze nog eens in de bomen te zien klimmen. Ik hoop dat we na corona gaan blijven wandelen. En ik denk dat ook. We gaan blijven wandelen.”

Soms is de nood hoog

“Ja, ook ik moet wel eens naar het toilet gaan tijdens het wandelen. Dan doe ik het ‘op den bots’.  Ik neem wc-papier mee en ik heb het al eens gedaan toen de nood hoog was. Ik weet dat sommige mensen daar schroom voor hebben,  maar soms zit er niks anders op. Het is alleszins een goede tip om niet teveel koffie te drinken op voorhand.”

“Dit weekend ga ik wandelen in Haacht. Ik wilde graag gebruik maken van mijn gratis treintickets, dus neem ik de trein naar Haacht. Dat is meteen ook een goede tip: doe eens een treinstapper, een wandeling van station naar station. Echt een aanrader: die wandelingen zijn redelijk rustig en je moet geen auto gebruiken.”

Wil jij nog meer wandel-tips lezen? 

De wandeltips van Lus De Ridder vind je terug op haar Instagrampagina 'Staycation Belgium".

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!