'Weetjes en kneepjes' over de penis

woensdag 17 april 2019 - 10:59
man met hand voor kruis
Professor Piet Hoebeke, uroloog, schreef een boek over het intrigerende lichaamsdeel van de man.

Met zijn boek - De Penis - wil professor Hoebeke enkele hardnekkige misverstanden nog eens recht zetten.  Over de 'normale lengte'  van de penis bijvoorbeeld. Alles wat in de buurt zit van 13 cm is perfect normaal. 13,2 cm om precies te zijn. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek naar penislengte uit 2014. Toen werden de gegevens van 15.521 mannen van over heel de wereld verzameld.  In slappe toestand is 9.16 cm het gemiddelde. 

Koud watervrees

En hoe zit dat met koud water, krimpt de penis daar écht door?  Ja dus.  En daar is de dartosspier voor verantwoordelijk.  Stress of koude kan er voor zorgen dat die spier gaat aanspannen en dus de penis wat naar binnen trekt.

Ik vind 'piemel' een leuke en lieve benaming.

Piet Hoebeke

Kan een penis 'breken'?  

Ja, dat kan.  Dat gebeurt vooral als de vrouw bovenop gaat zitten, trouwens de meest gevaarlijke houding!  De penis breekt niet écht, het zwellichaam gaat scheuren. Maar je hoort een krak, het doet vreselijk veel pijn, en wat later heb je als man een grote, blauwe penis. Dat moeten we dan naaien, zegt professor Hoebeke maar het kan gelukkig goed genezen!

Nog veel meer weetjes en kneepjes over de penis, hoe te meten bijvoorbeeld, of allerlei bijnamen, hoor je in het interview dat professor Hoebeke aan de Madammen gaf. 

Loading video...

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!