Welke kleur wordt dé trend van 2019?

woensdag 2 januari 2019 - 14:40
Trend- en kleurwatcher Hilde Francq onderzoekt welke kleuren het komende jaar in de mode zullen zijn. Zij bekent kleur bij De Madammen.

Kleurenhuis Pantone, het bedrijf dat kleurcoderingen publiceert, riep enkele weken geleden al de kleur 'levend koraal' uit tot dé kleur voor 2019. Toch is het niet enkel Pantone die de trends bepaalt, aldus Hilde Francq. ‘Wij als trendwatchers bepalen ook mee de kleuren van de toekomst. Wij spotten twee jaar op voorhand welke kleuren het tot modetrend kunnen schoppen. We noemen het wel eens ‘archeologie van de toekomst’. Het komt erop neer dat we erg veel sociologisch onderzoek doen en dat we de ‘early adopters’ onder de loep nemen.’

Dé trends voor 2019

  • Naast het oranjeroze mogen we ook veel groen verwachten. We zien het nu al opduiken maar de komende maanden gaan verschillende tinten groen vaak met elkaar gecombineerd worden.
  • We zien ook duidelijk de invloed van het zuidelijk halfrond: kleuren als aarde- en terracottatinten, oranje, donkerpaars en okergeel stralen warmte uit en gaan ook vaak in de winkels te vinden zijn. ‘Bruin wordt écht het nieuwe zwart’, voegt Hilde Francq daar nog graag aan toe.
  • Eerder uit de mode: flashy roze en de zogenaamde ‘nude’-tinten.

En wat met ons interieur?

Mensen de net heel hun interieur een strakke Scandinavische touche hebben gegeven, hebben pech: die trend is volledig passé. Voortaan mag er weer meer gezelligheid heersen: kleur mag weer en die mag net zoals in de modetrends donker en warm zijn. Ook zware stoffen zijn weer welkom: kussen, gordijnen, pluizige zetels… zolang het maar warmte en huiselijkheid uitstraalt!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!