Welke kruiden helpen tegen kwaaltjes?

woensdag 1 mei 2019 - 16:05
Kruiden in overvloed op de Radio 2 Tuindag! Anntje Peeters is herboriste en kwam op bezoek bij De Madammen tijdens de Tuindag.

"Een herboriste is ruim genomen iemand die met kruiden werkt en kruiden gebruikt. Het wordt vooral gebruikt voor mensen die medicinale kruiden gebruiken. Denk maar aan citroenmelisse om rustiger te worden, rozemarijn voor meer concentratie of tijm tegen verkoudheid." Kruiden vormden lange tijd de basis voor medicatie. "Tegenwoordig maken ze de bestanddelen synthetisch na. Een aspirine bijvoorbeeld werd oorspronkelijk gemaakt van wilgen."

Anntje kreeg de liefde voor kruiden van haar moeder mee. "Als wij een onschuldig kwaaltje hadden zoals een verkoudheid of een griepje, dan kregen wij kruiden toegediend." Ze maakt ondertussen zelf sapjes en zalfjes en schrijft hierover in haar boeken en blog. "De bereidingen zijn vaak heel gemakkelijk! De meeste kruiden hebben de mensen gewoon in hun tuin staan, maar ze weten niet altijd wat ermee te doen."

Onze Madammen hebben ook wel eens last van verschillende kwaaltjes. Ze sturen Anntje op pad om op zoek te gaan naar de juiste kruiden.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!