Willy Sommers over het Vlaanderen Feestlied: "Het is een lied over vrijheid, want we zijn er bijna en sterker dan ooit!"

woensdag 16 juni 2021 - 13:25
Op 11 juli vieren we ook dit jaar de Feestdag van de Vlaamse Gemeenschap, en ook deze keer kunnen we dat niet zomaar geruisloos laten voorbijgaan... Want een klepper van formaat maakte een Vlaanderen Feestlied: Willy Sommers!

Willy Sommers heeft niet moeten nadenken toen hem gevraagd werd om een Vlaanderen Feestlied te maken: "Ik ben een goede Vlaming, dus ik had vrij snel besloten. Maar ook omdat ik het een fijn en goed lied vond toen ik het de eerste keer hoorde. Het is zo leuk, vrolijk en vol liefde voor Vlaanderen. Ik heb dus absoluut niet getwijfeld!”

Vlaanderen Feest

Het lied gaat niet alleen over Vlaanderen, maar ook over de situatie waarin we ons nu bevinden: “We zijn sterker dan ooit. We hebben heel wat meegemaakt de laatste tijd tijdens de coronaperiode. Het lied gaat over het gevoel dat we stilaan krijgen van die vrijheid. Ik heb nu ook mijn twee prikken gekregen en voel mij bijna de koning te rijk”, lacht hij. “Het geeft toch een veilig gevoel. Dus Vlaanderen feest: we staan sterker dan ooit, we geven niet op en blijven doorgaan.”

Veel artiesten werden voor Willy Sommers al geïnspireerd door Vlaanderen: “Ik kende uiteraard al veel nummers van mijn collega’s, maar ik heb zelf ook al een nummer over Vlaanderen gemaakt: ‘Lied van de vrijheid’, een cover van Absynthe Minded. En dat gaat eigenlijk ook over deze coronaperiode, dus dit lied is mijn tweede vrijheidslied.”

'Sterker dan ooit'

In het lied zit een duidelijke boodschap: we beginnen opnieuw aan ons leven, hier, met goede moed, na deze ellendige periode. Het nummer kreeg de titel ‘Sterker dan ooit’: “Ik denk ook echt dat we sterker dan ooit zijn. Hebben we nu niet allemaal een andere visie op het leven? We kregen andere prioriteiten: ik heb heel veel tijd gehad met mijn gezin. Na mijn hartoperatie ben ik in die periode ook twee tot drie keer naar het ziekenhuis en de revalidatie geweest. En ook daarvoor maakte ik nu meer tijd. Anders zit je op die trein die door het leven raast. Je denkt niet genoeg aan jezelf. Mijn agenda staat uiteraard nu weer goed vol, maar we houden een oogje in het zeil. In 2019 deed ik nog 220 optredens op één jaar en dat is heel veel. Dit jaar ben ik blij met 100 tot 150 optredens. Want dan heb ik nog tijd en kan ik ernaast, in mijn privé leven, veel doen.

Dit is het nieuwe Vlaanderen Feest-lied: ‘Sterker dan ooit’ van Willy Sommers.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!