Wim Soutaer over zijn nieuwe zomersingle: "Ik wou een nummer maken met de boodschap: iedereen is gelijk"

woensdag 23 juni 2021 - 13:38
Als de zomer eenmaal goed op gang komt, begint het toch te kriebelen naar die Radio 2 Zomerhit... En je voelt de voorbije weken duidelijk dat alle kanonnen in stelling worden gebracht. Zo ook dat van Wim Soutaer.

“Ik heb nog niet veel vakantieplannen, want vanaf het weer kan, wil ik zo snel mogelijk op het podium gaan staan. We hebben al vakantie genoeg gehad! Ik heb verplicht thuisgezeten. Ondertussen heb ik me wat beziggehouden met een nieuwe sport te zoeken: ik ben beginnen golfen en lopen. Uiteraard heb ik ook wat muziek en nieuwe singles gemaakt. Ik heb weer wat meer piano gespeeld... In het begin was dat allemaal plezant. Maar zo lang? Ik was ervan overtuigd dat zomer 2020 alweer normaal ging zijn. Maar het is helemaal anders gelopen.”

Zijn nieuwe single ‘Samen zijn we één’

De nieuwe single ‘Samen zijn we één’ klinkt bijzonder vrolijk en zomers, mét een positieve boodschap: “Dit gevoel is bij mij nu helemaal aanwezig! Ik wou een nummer maken met de boodschap: iedereen is gelijk, of je nu jong, oud, rijk, arm, wit of zwart bent … Het nummer was eigenlijk niet op corona gebaseerd, maar achteraf gezien kan je het nummer op alles toepassen. Ik wou gewoon een positief gevoel een leuke tekst geven.”

Ik probeer het succes van het nummer 'Allemaal' elke keer opnieuw weer te evenaren.

Wim Soutaer

“Ik hou van muziek. Als het mij raakt en ik kan door mijn muziek andere mensen raken, maakt mij het niet uit wat het is: rock, pop, Duits, Nederlands, … Ik doe wat ik graag doe. En ik vind dat leuk!”

Groot succes

Het nummer ‘Allemaal’ is nog altijd zijn grootste hit: “Dat kunnen we zeker stellen. Kan ik ooit nog dat succes evenaren? Ik hoop het in elk geval. Ik probeer het elke keer opnieuw te evenaren. Ik ga nooit hetzelfde nummer proberen maken, want ik ga niet iets najagen dat al geweest is. ‘Allemaal’ kwam op een bepaald moment, in de juiste sfeer, op de juiste plek, na de zomer… Na Idool… Soms kan je iets magisch op een bepaald moment doen en het nummer ‘Allemaal’ was zo iets. Dat nummer is alleen maar blijven groeien en dat maakt het zo leuk. Want iedereen kent het, zelfs super jonge mensen die bij wijze van spreken nog niet geboren waren. Zij leren het nummer van de ouders, de chiro, de voetbal of andere verenigingen, maar soms ook zelfs in de school. Mijn nichtje uit het 3e of 4e middelbaar kwam eens af met haar boek Nederlands. Ik stond er in met de muziektekst en een foto. Fantastisch!”

‘Samen zijn we een’, de nieuwe single van Wim Soutaer:

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!