'Zee van smaak': win een gratis etentje

woensdag 9 oktober 2019 - 16:03
'Zee van Smaak' is een campagne om ons meer Noordzeevis te laten proeven, in plaats van vissoorten die van veel verder komen. Dat is beter voor het milieu, en het steunt onze kleine visserijsector. Die bestaat uit nog 70 vissersschepen die jaarlijks zo'n 20.000 ton vis en schaaldieren aan land brengen, verdeeld over 50 soorten. Voldoende keuze dus!

De campagne is een samenwerking tussen de overheid, chefs en vissers. Ze willen de gastronomische troeven van de kust en de rol die de visserij daarin speelt promoten. Producten uit de Noordzee staan centraal, maar ook de sfeer aan zee en de toeristische activiteiten maken deel uit van de campagne. 

Op de site van 'Zee van Smaak' kan je terecht voor heel wat praktische info, heerlijke fietsroutes, fijne adresjes om te eten en te logeren, tips voor uitjes, een viskalender en nog veel meer. 

Win een etentje

Dankzij Radio 2 kan je een etentje voor 2 winnen in één van de deelnemende restaurants. Geef antwoord op onze vraag en hopelijk word jij één van onze winnaars! 

gezin kijkt naar vis in winkel

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!