Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Zelf chocopasta maken: een recept van Dominique Persoone

wo 25 sep. - 2:30

Kathleen Willen uit Zutendaal wil voor de geboorte van haar 4de kindje iets anders geven dan doopsuiker. "Bij de vorige drie heb ik ook iets speciaals gemaakt. Nu dacht ik er aan om zelf chocopasta te maken. Kunnen jullie mij helpen aan een goed recept dat ik op voorhand kan maken en verpakken?"

Een vraag voor wie anders dan chocolatier Dominique Persoone van The Chocolate Line!

Chocopasta met nootjes

Dit heb je nodig

  • 100 gram hazelnoot praliné ( 50% noten)
  • 15 gram kleine stukjes roosterde hazelnootjes
  • 30 gram melk chocolade
  • 10 gram donkere chocolade
  • 15 gram gezouten boter

Aan de slag!

Klop de boter zacht, tot de dikte van zalf, in een kom. Warm eventueel lichtjes bij. Voeg de hazelnoot praliné toe en meng goed. Breng de melk en donkere chocolade op de juiste temperatuur en meng ook deze goed, tot je 1 kleur krijgt, onder het beslag. Laat de massa opstijven, minimum 2 uur. Klop nu de massa nog eens op. Hierdoor zal je een luchtige pasta krijgen. Meng er de koude stukjes geroosterde hazelnootjes onder. Doe de pasta in glaasjes of plastic potjes. Bewaart zeker 2 maanden op een koude, donkere droge plaats.

Je kan natuurlijk de praliné of hazelnoten vervangen door andere noten: amandel, pistache, pinda, ... Ook een mengeling van verschillende noten kan heerlijk zijn!

Chocolade smeerpasta

Dit heb je nodig

  • 100 gram fondant chocolade
  • 100 gram room
  • 100 gram glucose (suiker) of acacia honing
  • 50 gram gezouten boter
  • 1 vanillestok

Aan de slag!

Snij de vanillestokjes middendoor en schraap het merg uit. Doe het stokje en het merg bij de room. Breng de room aan de kook en verwijder de vanillestok. Voeg de glucose of de honing toe en meng deze onder de room. Giet de warme massa op de in kleine stukjes gesneden chocolade. Roer tot alle chocoladestukjes zijn weggesmolten. Voeg de (op kamertemperatuur) boter in stukjes bij de massa en roer tot een mooie, homogene pasta. Giet de chocopasta in glaasjes of potjes, bewaar in de koelkast.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet