Zo maak je du Barrysoep

dinsdag 23 februari 2021 - 08:03
Een echte klassieker uit de 18de eeuwse Franse keuken. Deze eenvoudige soep is vernoemd naar de Gravin Madame Marie-Jeanne Becu du Barry, een beroemde Franse schoonheid en maîtresse van Lodewijk XV van Frankrijk. De term ‘du Barry’, dat ook geassocieerd wordt met nog andere gerechten, duidt op de aanwezigheid van bloemkool.

Wat heb je nodig: (4 personen)

  • 1 bloemkool
  • boter (klontje)
  • peterselie (fijngehakt)

Aan de slag!

Kook 1 bloemkool in water met zout en peper en pureer hem in de keukenmachine.

Voeg een kwart van het gewicht aan aardappelpuree toe.

Verdun de puree met consommé of melk, zodat een smeuïge vloeistof ontstaat.

Voeg 2 dl crème fraîche, desgewenst een klontje boter en zo nodig zout en peper toe en bestrooi de soep met gehakte peterselie.

Bron: Larousse gastronomique - Kookencyclopedie

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!