Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Zo maak je gefrituurde visfilets met wortelpuree

In de keuken

do 9 sep. - 0:00

Voor dit gerecht waar kinderen zot van zijn, gebruiken we pladijs.
© Canva

Wat heb je nodig: (2 personen)

  • 600 g pladijsfilets
  • 400 g wortelen
  • 400 g aardappelen (bintjes)
  • 1 eierdooier
  • 100 g bloem
  • 50 g boter
  • een mespuntje gemalen nootmuskaat
  • peper en zout

Aan de slag!

De aardappelen en wortelen in stukken van gelijke grootte snijden, samen gaarkoken en daarna fijnstampen.

Roer er melk en een nootje boter door.

Kruiden met peper, zout en nootmuskaat.

Bloem, zout en enkele draaien van de pepermolen in een kom doen. Meng alles.

De visfilets in porties van vier tot vijf centimeter lengte snijden en door de gekruide bloem wentelen.

De visreepjes frituren op 170°C of in de pan bakken.

Laten uitlekken en warm houden.

Meteen opdienen met de wortelpuree.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet