Zo maak je gefrituurde visfilets met wortelpuree

donderdag 9 september 2021 - 14:00
Voor dit gerecht waar kinderen zot van zijn, gebruiken we pladijs.

Wat heb je nodig: (2 personen)

  • 600 g pladijsfilets
  • 400 g wortelen
  • 400 g aardappelen (bintjes)
  • 1 eierdooier
  • 100 g bloem
  • 50 g boter
  • een mespuntje gemalen nootmuskaat
  • peper en zout

Aan de slag!

De aardappelen en wortelen in stukken van gelijke grootte snijden, samen gaarkoken en daarna fijnstampen.

Roer er melk en een nootje boter door.

Kruiden met peper, zout en nootmuskaat.

Bloem, zout en enkele draaien van de pepermolen in een kom doen. Meng alles.

De visfilets in porties van vier tot vijf centimeter lengte snijden en door de gekruide bloem wentelen.

De visreepjes frituren op 170°C of in de pan bakken.

Laten uitlekken en warm houden.

Meteen opdienen met de wortelpuree.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!