Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Zo maak je gestoomde kabeljauw met koriander in een lotusblad

In de keuken

di 11 okt. - 4:41

In een wok kan je ook perfect stomen. Lotusbladeren dienen hier als papillotten en ze parfumeren ook het gerecht. Wel niet vergeten dat ze niet eetbaar zijn!
gestoomde kabeljauw
© Canva

Wat heb je nodig: (4 personen)

  • 8 vellen lotusbladeren van 20 bij 20 centimeter
  • 800 g kabeljauw
  • 20 g basilicum, fijngesneden
  • 20 g gember, fijngesneden
  • 7 teentjes knoflook
  • 20 g lente-ui
  • 20 cl Thaise chilisaus
  • 2 eetl arachideolie
  • 400 g bami
  • Voor de marinade
  • 25 g verse koriander
  • 40 g gember
  • 40 g lente-ui
  • 1 volle koffiel zout
  • 4 afgestreken koffiel peper
  • 3 eetl Chinese rijstwijn

Aan de slag!

Week de lotusbladeren 10 minuten in koud water.

Snijd de kabeljauwfilet in stukken van 6 bij 6 centimeter. Marineer de stukken met zout, peper, lente-ui, gember, koriander en Chinese rijstwijn. Verdeel de kabeljauw over de lotusbladeren en vouw de bladeren dicht Tot een pakje.

Verhit een bodempje water in de wok, leg de kabeljauwpakjes in een stoommandje en laat ze 4 minuten stomen boven het kokende water.

Verhit ondertussen in een tweede wok de arachideolie. Doe er basilicum, gember, knoflook en lente-ui bij en roerbak kort. Voeg de Thaise chilisaus toe en laat kort bakken.

Serveer de gestoomde kabeljauw met de pittige saus met bami.

Dit is een recept van Wu Changying.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet