Zo maak je gestoomde kabeljauw met koriander in een lotusblad

donderdag 15 april 2021 - 10:44
In een wok kan je ook perfect stomen. Lotusbladeren dienen hier als papillotten en ze parfumeren ook het gerecht. Wel niet vergeten dat ze niet eetbaar zijn!

Wat heb je nodig: (4 personen)

  • 8 vellen lotusbladeren van 20 bij 20 centimeter
  • 800 g kabeljauw
  • 20 g basilicum, fijngesneden
  • 20 g gember, fijngesneden
  • 7 teentjes knoflook
  • 20 g lente-ui
  • 20 cl Thaise chilisaus
  • 2 eetl arachideolie
  • 400 g bami
  • Voor de marinade
  • 25 g verse koriander
  • 40 g gember
  • 40 g lente-ui
  • 1 volle koffiel zout
  • 4 afgestreken koffiel peper
  • 3 eetl Chinese rijstwijn

Aan de slag!

Week de lotusbladeren 10 minuten in koud water.

Snijd de kabeljauwfilet in stukken van 6 bij 6 centimeter. Marineer de stukken met zout, peper, lente-ui, gember, koriander en Chinese rijstwijn. Verdeel de kabeljauw over de lotusbladeren en vouw de bladeren dicht Tot een pakje.

Verhit een bodempje water in de wok, leg de kabeljauwpakjes in een stoommandje en laat ze 4 minuten stomen boven het kokende water.

Verhit ondertussen in een tweede wok de arachideolie. Doe er basilicum, gember, knoflook en lente-ui bij en roerbak kort. Voeg de Thaise chilisaus toe en laat kort bakken.

Serveer de gestoomde kabeljauw met de pittige saus met bami.

Dit is een recept van Wu Changying.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!