de madammen
Zo maak je heerlijke kaasballetjes
In de keuken
do 3 jun. - 7:07
Wat heb je nodig: (voor ± 30 stuks)
- 150 g vloeiende bloem
- paneermeel
- 5 eieren
- 150 g emmentaler (geraspt)
- 150 g gouda (geraspt)
- 125 g boter
- 5 dl melk
Aan de slag!
Smelt de boter, roer er de bloem door en laat een minuutje sudderen. Voeg er de melk aan toe en laat al roerend even doorkoken.
Splits de eieren. Hou het eiwit apart. Roer de dooiers door de roux. Roer er vervolgens, beetje bij beetje, ook de drie soorten kaas door.
Bekleed een plaat of snijplank met plasticfolie. Strijk er het kaasmengsel op uit. Laat enkele uren opstijven in de koelkast.
Maak balletjes van het kaasmengsel. Wentel ze door bloem, dan door losgeklopt eiwit en tot slot door paneermeel (zie aardappelkroketten). Frituur de balletjes goudbruin op 180 °C.
lekker met een partje citroen en gefrituurde peterselie.