Zo maak je Italiaanse gehaktballetjes

vrijdag 1 januari 2021 - 08:47
Een makkelijk aperitiefhapje waar kinderen dol op zijn.

Wat heb je nodig: (4 personen)

  • 300 gr mager rundergehakt
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 40 gram broodkruimels van vers witbrood
  • 40 gram zwarte olijven
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel peterselie
  • olie, om te bakken

Aan de slag!

Meng geraspte ui, geperste knoflook, broodkruimels, fijngesneden en ontpitte olijven, oregano, peterselie, zout en peper door het gehakt.

Kneed het goed door elkaar.

Maak telkens van 1 dikke theelepel gehakt kleine balletjes (dit gaat makkelijk met natte handen).

Verhit wat olie in een koekenpan en bak de balletjes in porties mooi bruin en gaar, of bak ze, geregen aan spiezen op de barbecue.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!