Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de inspecteur

de inspecteur

Zo maak je Italiaanse gehaktballetjes met een tomatensausje

keuken

aha

wo 28 sep. - 2:56

Een eenvoudig maar lekker gerecht op basis van eenvoudige ingrediënten.
Balletjes in tomatensaus
© Canva

Wat heb je nodig: (4 personen)

  • 500 g rundergehakt
  • 2 el paneermeel
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1/2 potje zongedroogde tomaten (a 295 g), fijngesneden
  • 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden (tijm, rozemarijn, basilicum)
  • 3 el olijfolie
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)

Aan de slag!

Doe het gehakt in een kom en voeg het paneermeel, het ei, de knoflook, de zongedroogde tomaat, de kruiden en peper en zout naar smaak toe. Kneed goed door.

Verdeel het gehakt in 12 porties en vorm er met vochtige handen balletjes van. Druk ze een beetje plat.

Verhit de olie in een pan en bak de gehaktballetjes op middelhoog vuur in 4 min. rondom bruin.

Voeg de tomatenblokjes toe en laat de balletjes op laag vuur in ca. 10 min. gaar worden. Schep regelmatig om. Lekker met aardappelpuree en een groene salade.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet