Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Zo maak je kabeljauw met bulgur, aubergine en kerrie

In de keuken

di 13 sep. - 4:47

Ongetwijfeld is kabeljauw de meest populaire vis die er rondzwemt van de Noordzee tot de Golf van Gascogne. Hij leeft op diepten van 20 tot 600 meter en voedt zich met kreeftjes, krabbetjes, garnalen, mosselen en kleine visjes. Het vlees van kabeljauw gevangen met een hengel is het beste, omdat de vis onmiddellijk wordt gedood en meteen kan uitbloeden.
Bulgur
© Canva

Wat heb je nodig: (4 personen)

  • 600 g kabeljauwfilet
  • Boter
  • 1 paarse aubergine
  • 2 gele ronde aubergines
  • 500 g suikersiroop (250 ml water, 250 g suiker)
  • 2 dl azijn
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 100 g bulgur
  • 2 sjalotjes, fijngesneden
  • Olijfolie
  • 1 takje tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 20 g fijngesnipperde basilicum
  • 1 dl tomatenjus
  • 4 kleine tomaten
  • 3 dl visbouillon
  • 5 g gele kerriepasta
  • 10 g kerriepoeder
  • Appelsap
  • Room

Aan de slag!

Leg de kabeljauwfilet 10 minuten in gezouten water, spoel af, dep droog en bak in een klontje boter.

Meng de suikersiroop met de azijn en warm op. Snijd de aubergine in 6 gelijke stukken. Giet de kokende siroop over de aubergine en laat afkoelen in een bokaal met deksel.

Snijd de gele aubergines in stukken. Stoof aan in olijfolie met tijm, laurier en een beetje knoflook. Mix in een blender tot puree.

Was de bulgur en stoom gedurende 20 minuten. Meng met tomatenjus, 1 sjalot en basilicum.

Breng de visbouillon aan de kook samen met de tweede sjalot. Voeg kerriepoeder en -pasta, wat appelsap en een beetje room toe. Mix en passeer door een zeef.

Leg aan beide zijden van het bord wat bulgur met de puree van aubergines. Schik de gemarineerde aubergine, de stukken gebakken kabeljauw en de saus in het midden van het bord. Werk af met een takje basilicum.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet