Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Zo maak je kalfscarpaccio

In de keuken

wo 21 sep. - 7:42

Kalfsvlees is niet goedkoop, maar wel enorm veelzijdig. Deze keer maken we carpaccio.
kalfscarpaccio
© Canva

Wat heb je nodig: (4 personen)

  • 400 g kalfslendenstuk
  • 1 sjalot
  • 1 bosje rucola
  • 5 cl balsamicoazijn
  • 20 cl olijfolie
  • zout
  • parmezaanschilfers

Aan de slag!

Laat het vlees opstijven in de diepvriezer en snij het dan in flinterdunne plakjes.

Verdeel die over grote borden. Roer de olijfolie, azijn en een snuifje zout door elkaar en strijk de carpaccio met een deel ervan in.

Roer de fijngesnipperde sjalot door de rest van de vinaigrette.

Leg de rucola midden op het vlees en schep er de vinaigrette rond.

Bestrooi met parmezaan schilfers.


Tip: Heb je nog truffelolie in huis dan kan je daar ook enkele druppels truffelolie sprenkelen over de carpaccio. Wat rauwe fijngesneden champignons met een vinaigrette over zijn daar heel erg lekker bij.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet