de madammen
Zo maak je kalfscarpaccio
In de keuken
wo 21 sep. - 7:42
Wat heb je nodig: (4 personen)
- 400 g kalfslendenstuk
- 1 sjalot
- 1 bosje rucola
- 5 cl balsamicoazijn
- 20 cl olijfolie
- zout
- parmezaanschilfers
Aan de slag!
Laat het vlees opstijven in de diepvriezer en snij het dan in flinterdunne plakjes.
Verdeel die over grote borden. Roer de olijfolie, azijn en een snuifje zout door elkaar en strijk de carpaccio met een deel ervan in.
Roer de fijngesnipperde sjalot door de rest van de vinaigrette.
Leg de rucola midden op het vlees en schep er de vinaigrette rond.
Bestrooi met parmezaan schilfers.
Tip: Heb je nog truffelolie in huis dan kan je daar ook enkele druppels truffelolie sprenkelen over de carpaccio. Wat rauwe fijngesneden champignons met een vinaigrette over zijn daar heel erg lekker bij.