Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Zo maak je koolvis in dille-roomsaus

In de keuken

di 20 sep. - 9:32

Een lekker makkelijk recept met het goedkopere maar daarom niet minder lekkere broertje van de kabeljauw, koolvis.
Koolvis
© Canva

Wat heb je nodig: (4 personen)

  • 3 eetlepels boter
  • 400 g koolvisfilet
  • 2 eetlepels bloem, gezeefd
  • 250 ml light room
  • 1 eetlepel gedroogde dille
  • 400 g snelkook zilvervliesrijst
  • 500 g sperziebonen, schoongemaakt

Aan de slag!

Bak de koolvis aan beide zijden in een braadpan met 2 eetlepels boter.

Laat met behulp van een houten pollepel de gebakken vis in stukjes uit elkaar vallen.

Bestrooi de vis met bloem.

Schenk al roerend de room in gedeelten erbij; voeg de volgende scheut pas toe als vorige de door bloem gebonden is.

Breng de vissaus op smaak met de helft van de dille, zout en peper; houd warm op een laag vuur en roer af en toe.

Bereid intussen de rijst volgens gebruiksaanwijzing.

Kook de sperziebonen in 8 minuten beetgaar.

Schep de sperziebonen om met de rest van de boter en de dille.

Verdeel de rijst over vier borden en schep er vissaus over.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet