Zo maak je rijstpap

zondag 12 september 2021 - 13:58
Wie houdt er nu niet van een kommetje rijstpap met bruine suiker, gemaakt met veel liefde?

Dit heb je nodig: (4 personen)

  • 200 gr ronde rijst of dessertrijst
  • 200 ml volle room
  • 1 litervolle melk
  • 1 vanillestokje
  • Saffraan
  • 150 gr suiker
  • Bakboter

Aan de slag!

Zet de melk met de room op het vuur en voeg de suiker toe. 

Spoel de rijst en voeg deze toe aan de melk en room.

Snij het vanillestokje open, schraap de zaadjes eruit met een koffielepel en voeg ze toe.

Breng het geheel aan de kook en laat op een zacht vuurtje garen gedurende zo’n 35 minuten. Roer af en toe om.

Haal de rijstpap van het vuur en voeg er ten slotte een eetlepel bakboter aan toe zodat alles mooi smeuïg wordt.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!