Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Zo maak je steak tartaar op z'n Thais

In de keuken

wo 21 sep. - 7:33

Ook met rundsvlees weet Messy Chef Jelle Beeckman lekkers op je bord te toveren. Laat je inspireren door deze 2 recepten!
steak tartaar op z'n Thais
© Getty Images

Steak tartaar op z’n Thais

Tip: kies een stuk vlees waar niet te veel pezen of vet aanzit, bijvoorbeeld ossenhaas. Vraag gerust raad aan de slager. Serveer de tartaar altijd goed fris en maak er een simpele salade bij.

Dit heb je nodig

  • 250 gram steak
  • Stukje chili (naar wens)
  • een halve geperste teen look
  • 1 lente-ui
  • 2 à 4 radijsjes afhankelijk van grootte
  • 1 eetlepel limoensap + rasp limoen
  • 2 eetlepels sojasaus
  • Een paar druppels sesamolie
  • 3 eetlepels mayonaise
  • Een paar blaadjes koriander en/of munt
  • 1 tl suiker
  • Peper
  • Zeezout/grof zout
  • Kroepoek

Aan de slag

  1. Om mooie, fijne blokjes te kunnen snijden leg je de steak het best even een halfuurtje in de diepvries en gebruik je een scherp mes. Snijd er vervolgens fijne plakjes van en snijd die dan in kleine blokjes. Doe de gesneden steak in een mengkom.
  2. Meng de mayonaise, suiker, sojasaus, sesamolie, limoensap en rasp van een halve limoen onder mekaar. Pers er de look bij.
  3. Snijd de lente-ui, chili en radijsjes erg fijn en meng onder het vlees. Hak de koriander (met steel) en munt fijn.
  4. Doe alles bij het vlees en laat nog een halfuurtje fris in de koelkast staan zodat alle smaken zich goed kunnen mengen. Kruid bij met peper en zout.
  5. Serveer met kroepoek en eventueel nog een frisse salade.

Gegrilde entrecote met chimichurri en gegrilde groenten

Tip: Dit is een gerechtje dat je perfect binnenshuis in een grillpan kan klaarmaken, maar het is nog lekkerder op de barbecue.

Dit heb je nodig

  • 2 entrecote (250 g)
  • verse oregano (3el)
  • 1 rode ui
  • een halve chili
  • 2 el gehakte Peterselie
  • 1 el mosterd
  • 2 el gehakte tijm
  • 3 el limoensap
  • 2 tenen knoflook
  • Olijfolie
  • Groenten naar keuze (paprika, courgette, aubergine, ui…)
  • Peper en zout

Aan de slag

  1. Snijd de ui fijn en doe die in een mengkom samen met de geperste teentjes look, chili, mosterd, de gehakte kruiden en het limoensap. Kruid met peper en zout en roer er een paar eetlepels olijfolie onder. Zet fris.
  2. Kruid de steak met peper, zout en olie en bak hem op de grill. Zorg dat de steak goed aangekorst is. Wanneer hij de gewenste bakwijze heeft, laat hem dan nog even rusten in aluminiumfolie (de helft van de baktijd). Lepel er terwijl al een paar lepeltjes van de chimichurri over zodat die smaken in het vlees kunnen dringen.
  3. Grill de groenten en schik ze in een grote ovenschaal. Snijd het vlees in fijne plakjes en presenteer ze op of tussen de groenten. Werk af met de chimichurri en eventueel met nog wat verse kruiden.

Nog meer kookinspiratie nodig? Ga dan zeker naar de website van Messy Chef Jelle Beeckman en volg hem op Instagram!

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet